Oikocredit és una institució financera i cooperativa mundial no bancària que promou el desenvolupament sostenible a través de la concessió de préstecs, capital i suport pel desenvolupament de les capacitats a institucions de microfinances, cooperatives, organitzacions de comerç just, pimes i projectes d’energies renovables a països en vies de desenvolupament. Com a inversor social, el treball d’Oikocredit va lligat al principi d’apoderament de les persones per millorar els seus mitjans de subsistència.

Oikocredit ofereix un triple retorn als seus inversors: social, mediambiental i financer. A part d’obtenir retorns financers modestos, les persones inversores s’asseguren que els seus diners s’utilitzen per millorar condicions de vida, promoure el comerç just i respectar els recursos naturals del nostre planeta.

A l’Estat espanyol, la cooperativa Oikocredit Internacional està representada per tres associacions de suport: Oikocredit Catalunya, Oikocredit Euskadi i Oikocredit Sevilla. El principal objectiu d’aquestes associacions és la difusió de les finances ètiques en general i de la feina d’Oikocredit en concret, així com també la representació de les persones sòcies inversores en els òrgans de govern de la cooperativa internacional.

Oikocredit té més de 600 organitzacions sòcies a més de 50 països d’arreu del món. Un capital en préstecs i inversions per valor de més de 1.000 M€. A Espanya, Oikocredit compta amb l’oficina de representació a les associacions de suport de Barcelona, Sevilla i Bilbao, així com un grup de voluntariat a Madrid que organitza activitats de difusió i hi atén les sol·licituds d’informació a nivell local.

Com participar?


Per convertir-se en soci o sòcia es pot fer una inversió de part dels estalvis (a partir de 200 €) a Oikocredit, a través de la seva pàgina web www.oikocredit.es. Aquests diners continuaran sent teus i rebràs una retribució en funció dels dividends que estableixi l’assemblea mundial d’Oikocredit.

Ajudar a l’entitat a difondre el model d’Oikocredit a través de l’acció directa, fent de voluntari o voluntària o en forma de donacions.

VULL CONTACTAR